Zoek een mop




Dagelijkse mop

Start de dag met een lach en schrijf je in op onze e-mop. Ontvang iedere dag om 8u de mop van de dag per mail.  

Een eerste wagen

De boer en de boerin van een oude hoeve ergens op het platte land in West-Vlaanderen zijn al een tijdje gepensioneerd, en omdat ze nu tijd over hebben besluiten ze een wagen te kopen om af en toe eens de kinderen en de kleinkinderen te bezoeken.

Zo gezegd zo gedaan en op een morgen rijden ze samen in hun tractor naar de stad. Ze stoppen bij een grote garage waar ze in de showroom verschillende modellen bekijken. Bij een van de modellen blijven ze iets langer rond de wagen draaien en keren en een attente verkoper heeft dit opgemerkt. Hij stapt op het koppel af: 'Dag mevrouw en mijnheer, jullie zijn kenners want dit is echt een prachtige wagen voor zijn geld, een echt buitenkansje.' Het koppel dat totaal geen verstand heeft van wagens vraagt waarom deze wagen zo speciaal is. De verkoper steekt direct van wal: "Nou deze wagen is om te beginnen erg zuinig, hij verbruikt slechts 5,6 liter. Bovendien is het een compacte wagen maar heeft hij toch veel ruimte binnenin, en als klap op de vuurpijl haalt de motor van 1400cc maar liefst 98PK."

Het koppel vraagt hem wat nu het verschil uitmaakt als een motor zoveel PK's heeft en de verkoper legt hen uit: "Nou deze wagen rijdt erg sportief, stel u voor dat u 's morgens om zes uur hier instapt, wel dan ben je al om zeven uur in Brussel." Het koppel lijkt overtuigd maar besluit er toch nog een nachtje over te slapen en morgen hun beslissing door te bellen.

De volgende dag belt de boer naar de verkoper: "Mijnheer we hebben er over nagedacht maar we hebben uiteindelijk besloten om de wagen toch maar niet te kopen." De verkoper is stomverbaasd en vraagt natuurlijk waarom. "Nou", zegt de boer, "het is wel een leuke wagen, maar wat moeten wij verdorie 's morgens om zeven uur in Brussel gaan doen!!?"



Om te stemmen moet je ingelogd zijn.

Nog een goeie mop lezen?

De vermiste Jerome (7.1/10)

Jos en Jerome gaan met het vliegtuig op zakenreis naar Japan. Halverwege de reis vallen de motoren van het vliegtuig uit en het toestel stort neer. Jos is de enige overlevende.

Terug op...

Mop verder lezen (Je hebt 20% gelezen)


Man overboord (6.7/10)

Jan, Kees en Henk hebben een dagje vrij en besluiten te gaan vissen op zee. Ze huren een boot en wat hengels en nemen een paar kratjes bier mee.

Een paar uurtjes en een paar kratten bie...

Mop verder lezen (Je hebt 21% gelezen)


Ongelukje met de wagen (7.71/10)

Een man en een vrouw zijn betrokken geraakt bij een auto ongeluk, het is een ernstig ongeluk.
Allebei hun auto's liggen in de kreukels, maar gek genoeg is geen van beide passagiers gewond.
Mop verder lezen (Je hebt 14% gelezen)


Mop details

Categorie: Algemeen
Moppentapper: billeken
Datum: 04-08-2018
Maal bekeken: 5202
Aantal stemmen: 41
Gemiddelde score: 5.29

10
1
3
1
4
3
8
4
4
3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


(©) 2003 - 2024 - Website door Pandafish