Zoek een mop
Dagelijkse mop

Start de dag met een lach en schrijf je in op onze e-mop. Ontvang iedere dag om 8u de mop van de dag per mail.  

Meer informatie over RSS

Geen idee van wat RSS is en betekent? Klik hier!

MoppenSite XML feeds
MoppenSite biedt aan haar gebruikers verschillende XML feeds. Deze kan je gebruiken in je RSS lezer of via een XML parser op je eigen site plaatsen. Op dit moment zijn er twee verschillende databronnen die je gratis mag overnemen:

  Laatste 20 moppen
  De volledige (!) mop van de dag

Klik op het icoontje om het XML bestand te openen. Graag hadden we ook een seintje van je gehad via het feedback formulier als je van zin bent om deze nuttige gegevens op een originele manier te gebruiken. In de nabije toekomst zullen er nog meer XML bestanden gemaakt worden zodat jullie de inhoud van MoppenSite.be meteen kunnen voorschotelen aan de eigen gebruikers.

Wat zijn XML en RSS?

RSS is een toepassing van de internetmetataal XML. RSS-bestanden worden veelal gebruikt om webkopij in syndicatie te brengen. Gegevens van de website worden omgezet in een formaat zodat andere sites deze informatie automatisch in hun eigen omgeving kunnen tonen. Het is niet helemaal duidelijk waar de afkorting voor staat. Volgens de ene lezing staat de afkorting voor 'RDF Site Summary' of 'Rich Site Summary', volgens de andere staat de afkorting voor 'Really Simple Syndication'.

Wat kan ik nu met RSS doen?

Om RSS-bestanden te lezen is aparte software nodig. RSS-lezers zijn er in vele soorten en smaken, betaald en niet betaald, voor Linux, Macintosh en Windows. Met sommigen kunnen louter RSS-feeds gelezen worden, met anderen kan ook geblogd worden en kunnen Usenet-groepen gebruikt worden. Over de lezers van RSS kan je meer lezen op RSSFeeds.be, een redelijk complete site over dit onderwerp. De onderwerpen van de RSS feed komen mooi in het ingeladen programma zodat je snel kan zien of een site ge-update is of niet. Veel weblogs en sites met dynamische content gebruiken dit nieuw medium. Je bespaart er tijd mee EN kan de informatie gebruiken op je eigen website. Wat wil je nog meer?

Populaire moppen

1.  Van wie is deze GSM 359.882
2.  Wat is politiek 300.207
3.  Ergste dag uit mijn leven 275.970
4.  Snelle diagnose 263.647
5.  Jantje observeert Emma 226.697
6.  Hitler en de joden 210.299
7.  Yoghurt 202.999
8.  Topverkoper 199.416
9.  Akke akke tuut tuut 185.757
10.  Iedereen racist ! 171.994
» Bekijk de meest gelezen moppen


(©) 2003 - 2024 - Website door Pandafish