Zoek een mop




Dagelijkse mop

Start de dag met een lach en schrijf je in op onze e-mop. Ontvang iedere dag om 8u de mop van de dag per mail.  

Degenvirtuoos

In het musketierstijdperk staan 3 kooplieden, een Fransman, een Amsterdammer en een Antwerpenaar op een mooie zomerdag aan de Scheldekade te keuvelen over koetjes en kalfjes.

Met een plotse handbeweging onderbreekt de Fransman abrupt zijn twee gesprekspartners, trekt met een zelfzekere beweging zijn degen en tuurt geconcentreerd naar een vlinder die het drietal op speelse manier nadert. Zonder een woord te zeggen, flitst zijn degen enkele malen door de lucht en het vlinderlichaampje valt als een steentje recht naar beneden, terwijl de losgehakte vleugels wegdwarrelen.

Bewondering alom bij de twee toeschouwers om zoÂ’n virtuositeit met de degen, tot opeens de Amsterdammer eveneens zijn wapen trekt en op gelijkaardige wijze als de Fransman een vlieg te lijf gaat. Het vliegelijfje stort als een bolletje tegen de grond, terwijl de kleine vleugeltjes langzaam wegdwarrelen.

Weerom bewondering van de twee andere kooplieden.

Onze Antwerpenaar kan natuurlijk niet achterblijven als daar plotseling een mug komt aangevlogen ! Onvervaard trekt hij zijn degen en met enkele bewegingen, sneller dan het licht, klieft de punt van de degen door de lucht in de nabijheid van de mugÂ… en de mug vloog gewoon door !

De Fransman en de Amsterdammer stonden krom van het lachen, terwijl ze de tranen uit hun ogen veegden, waarop de Antwerpenaar op nuchtere wijze zei : “waarom lachen jullie eigenlijk ? Vliegen doet ze nog wel, die mug, maar kinderen maken dat zal een andere zaak zijn !”.




Om te stemmen moet je ingelogd zijn.

Nog een goeie mop lezen?

Barbecue (7.38/10)

Na vele lange koude wintermaanden komt de lente eindelijk in het land en kunnen we ons beginnen klaar maken voor het BBQ-seizoen. Om hiermee goed van start te gaan is het natuurlijk héél belangrijk om...

Mop verder lezen (Je hebt 9% gelezen)


Nat gespetterd (6.16/10)

Mamaa!
"Bert heeft me in het bad natgespettert !" zei Sofietje
"Maar spetter dan toch terug!" zei de mama
"Maar mama, zei Sofietje "Ik ben toch geen ...

Mop verder lezen (Je hebt 90% gelezen)


Wilt u een bijbel?? (7.88/10)

Er is een man met een Bijbelwinkel, en die zoekt iemand om Bijbels huis aan huis te verkopen. Dus hij plakt een bord op de etalageruit: gezocht: huis aan huis bijbelverkoper.

Komt er e...

Mop verder lezen (Je hebt 16% gelezen)


Mop details

Categorie: Algemeen
Moppentapper: Rikki
Datum: 31-01-2020
Maal bekeken: 7140
Aantal stemmen: 56
Gemiddelde score: 6.11

9
2
3
2
5
6
7
7
4
11
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


(©) 2003 - 2024 - Website door Pandafish