Zoek een mop




Dagelijkse mop

Start de dag met een lach en schrijf je in op onze e-mop. Ontvang iedere dag om 8u de mop van de dag per mail.  

De pastoor en de boer

Iedere zondag wandelt boer Nelis langs zijn akkers om te genieten van de vruchten van zijn noeste werk door de week. Zo ook vandaag tot hij mijnheer pastoor tegen komt. " Dag Nelis", zegt de pastoor, "Zijn dat uw patatten hier? Ze zien der goed uit""Ja, zegt Nelis, dit zijn mijn patatten en die zien er goed uit maar daar heb ik ook heel hard voor moeten werken....ploegen, planten, mesten, onkruid verwijderen, spuiten tegenziektes, .. "Stop," zegt de pastoor, "Dat kan allemaal goed zijn maar zonder de hulp van Onze Lieve Heer zou dat toch ook niet gegaan zijn!"

Ze wandelen verder tot ze bij en akker prachtig graan komen. "Mooi", zegt de pastoor, "Ook van U, Nelis?" " Ja,"antwoordt de boer, "maar niets voor niets weet ge ook hier heb ik geploegd, gemest, onkruid gewied, mest gevoerd, groeistoffen gespoten, ...; " "Vergeet vooral niet dat God u hier ook heel veel aan geholpen heeft, nelis" antwoordt de pastoor ook nu weer.

Ze wandelen nog een hele tijd door en overal is het hetzelfde liedje... boer nelis vertelt over zijn zwaar werk en de pastoor betrekt er telkens de hulp van Onze Lieve Heer bij tot ze uiteindelijk op het laatste stuk grond van de boer komen. Vraagt de pastoor ook nu weer aan Nelis "en is dit ook grond van U?""Ja", zegt Nelis"dit stuk is ook van mij!" "Maar", zegt de pastoor, "dit staat helemaal vol met vuil, distels, doorns en ander onkruid!"
"Dat klopt", zegt Nelis" hier heb ik die van hierboven eens alleen laten werken!"



Om te stemmen moet je ingelogd zijn.

Nog een goeie mop lezen?

Pater en non op bedevaart (7.05/10)

Een pater en een non zijn op bedevaart. Het is winter. 's Avonds stoppen ze bij een klein hotelletje. Er is echter nog maar één kamer vrij. Omdat er niets anders op zit, nemen ze die maar.

Mop verder lezen (Je hebt 28% gelezen)


Slimme jongen (6.96/10)

Moeder moet naar de vrouwenarts en heeft geen oppas voor haar zoon van zes, dus deze gaat mee. De jongen blijft aandachtig meekijken en ziet de arts beginnen aan het onderzoek. De dokter ziet dat en v...

Mop verder lezen (Je hebt 25% gelezen)


Pater worden (7.42/10)


Een man wil graag pater worden, maar hij houdt ook heel veel van sex.
Hij gaat naar een klooster en vraagt aan de abt of dat te combineren is.
'Natuurlijk' zegt de abt, 'wij zijn...

Mop verder lezen (Je hebt 28% gelezen)


Mop details

Categorie: Religie
Moppentapper: edham
Datum: 02-06-2017
Maal bekeken: 14200
Aantal stemmen: 130
Gemiddelde score: 7.71

6
1
4
2
5
13
17
22
24
36
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10


(©) 2003 - 2024 - Website door Pandafish